Sezonsko cvijeće, sadnice mimoze, magnolije, nove žardinjere, krase Herceg Novi

Kaliope, begonije, lavanda, vinke, gazanije zašarenile su skverove na više lokacija u centru Herceg Novog, u Igalu, Meljinama, na Savini, Toploj, u Baošićima. Sadnja sezonskog cvijeća se nastavlja i na drugim lokacijama u Herceg Novom.

Ove aktivnosti realizuje preduzeće „Komunalno stambeno“ u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novi koja je donirala sadnice. Rezultati akcije su šarenije ulice, ljepša slika grada i uređenije javne površine, navode iz lokalne uprave.

Danas su radnici Sektora za održavanje zelenila angažovani u parku Boka, gdje ozelenjavaju površine i uređuju postojeće rastinje. Ovaj posao takođe realizuju zahvaljujući saradnji sa Turističkom organizacijom.

Nove sadnice od danas krase i ulaz u pješačku zonu u centru grada, gdje su postavljene dodatne arle. Nedavno su na ovom potezu Njegoševe ulice u visećim žardinjerama zasađene kaliope koje svakodnevno mame poglede prolaznika.

Tokom protekle dvije nedjelje su u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost zasađene su i magnolije i mimoze na proširenom dijelu Šetališta Pet Danica u Igalu, od „Galeba“ do „Mimoze“. Takođe, zasađene su nove sadnice u Omladinskom parku, koje je donirala nastavnica Sandra Matijašević.

„Komunalno stambeno“ u okviru svojih svakodnevnih aktivnosti intenzivno radi i na košenju zelenih površina, stambenih i prigradskih naselja. Shodno dogovoru sa rukodstvom Opštine ovo preduzeće redovno kosi i dio magistralnog pojasa od Meljina do graničnog prelaza Debeli brijeg, a preostali dio kosi „Čistoća“.

Izvor: Radio Jadran