Komunalno – stambeno preduzeće: Popravljena javna rasvjeta na više lokacija

Radnici sektora održavanja javne rasvjete angažovani su na popravci rasvjete ispod Dvorane Park. Cijela linija je bila van funkcije zbog kvara, tako da će uskoro popraviti i postaviti stub na frekventom području koje povezuje Dvoranu Park i Ulicu Bata Krsta Vrankovića.

Uskoro će biti postavljen rasvjetni stub koji je ranije postojao pored stepeništa ispod Parka Boka, kazao je za RTHN Rajko Čeprnić iz Sektora za upravljanje javnom rasvjetnom u Komunalno stambenom preduzeću:

– Prije nekoliko dana, desio se kratak spoj na instalacijama, koje su postavljene duboko u razvodnoj kutiji. Posao je zahtjevan  jer je potrebno da se priđe kablovima i da uradimo spojnice na mjestu gdje je nekada i bio stub javne rasvjete i nastojaćemo da ga vratimo, tako da će prilaz Dvorani sa donje strane i prostorijama RTHN biti osvjetljen, pojasnio je Čerpnić.

U posljednje vrijeme rekonstruisan i popravljen je veći broj rasvjetnih tijela u Opštini Herceg Novi.

– Radili smo i nove rasvjete, vazdušne linije. Nakon izvjesnog vremena otklonjen je kvar na javnoj rasvjeti na Stanišića Dubravi. Imali smo problem na liniji. Kada smo otkrili gdje se nalazi, uspjeli smo da otklonimo oštećenje i sada funkcioniše rasvjeta u tom dijelu grada, naveo je Čeprnić.

Lakše se podnosi posao na terenu, za razliku kada se radilo i na tropskim temperaturama vazduha:

– Imaćemo još rasvjete da se radi, na Kamenom, Ublima, da se rekonstruiše, kao i da se radi rasvjeta u selu Žlijebi. To je u planu.

Urađen je jedan dio rasvjete kod Osnovne škole „Dašo Pavičić“ na Toploj. Postavljeno je šest novih stubova, preko puta sportskog terena kod škole. Trebalo bi da se uradi i drugi krak, između dvorišta škole i vrtića „Naša radost“, kako bi se osvijetlio taj dio grada u kojem se kreću djeca i roditelji koji dolaze po njih, najavljuje Čeprnić.

Podsjećamo, izgradnju javne rasvjete sa istočne strane OŠ „Dašo Pavičić“ na Toploj  finansira Opština Herceg Novi, a izvodi Komunalno stambeno preduzeće Herceg Novi.

Zaposleni u Sektoru za upravljanje javnom rasvjetom Komunalno – stambenog doo, završili su na magistralnoj trećoj traci popravak i zamjenu led lampi. Popravljeno je pet komada led lampi, dok je zamjenjeno četiri komada. Led lampe su jačine 90 w.

Između ostalog, završili su montažu i tri magistralna stuba visini devet metara, sa led lampama jačine 90 w na dijelu magistralnog putu i na Podima.

Iz Komunalno – stambenog preduzeća informišu da je u funkciji oko 97 odsto ukupno instalisane javne rasvjete na području Opštine Herceg Novi.

Izvor : RTHN