NOVE PRIGRADSKE DIONICE SA LED RASVJETOM

Radnici JP Stamebno komunalno, Sektor javne rasvjete, proteklih dana bili su angažovani na postavljanju stubova javne rasvjete na više pozicija u gradu, čime je novom led rasvjetom osvijetljeno skoro 400 m putnih dionica, objavljeno je na sajtu komunalnostambeno.me.

U Prijevoru je postavljeno novih 7 betonskih stubova javne rasvjete visine 8 m, a na njima su montirane led svetiljke 80 w. Na ovaj način je osvetljen put u dužini od 200 m.

Ispod Španjole su postavljena dva drvena stuba visine 8 m i na njima led lampe 80 w, čime je osvjetljen dio puta u dužini od 80 m.

rasvjeta-rasvjeta-prijevorOsim toga, rekonstruisan je dio rasvjete u Zelenici i Kumboru. U Zelenici su kod stadiona FK Orjen zamijenjena 3 drvena stuba visine 8m i montirane 3 led lampe. U Kumboru su na tri različite lokacije postavljena četiri drvena stuba visine 8 m i montirano ukupno šest led lampi 80 w.

Nova led rasvjeta montirana je i oko manastira Savina u dužini od 100 m. Montirano je 6 pocinčanih stubova visine 4 m i 6 lampi K-Lux 150 w.

 

Izvor:  Radio Jadran 23.09.2016.