UREĐIVANJE DVORIŠTA KUĆE IVA ANDRIĆA

Podsetimo da su nedavno, zaposleni u sektoru za održavanje zelenih površina, Komunalno Stambenog doo, radili na uredjivanju zelenih površina u bašti Kuće Iva Andrića. Obavljeno je orezivanje oleandera, jednog oraha, uklanjanje jedne palme, okopavanje žardinjera, košenje, grabuljanje i kompletno čišćenje. Naveli smo tada da će bašta, odnosno dvorište kuće nekada našeg sugrađanina i dobitnika Nobelove nagrade, koja je inače sagrađena prije 55 godina, biti adekvatno uređena.

Zatim su zaposleni u sektoru za održavanje lokalnih puteva, Komunalno Stambenog doo, služba za mašinbravarske poslove, obnovili ogradu dvorišta Kuće Iva Andrića. Postojeći stubovi su sanirani i ofarbani, a zatim je postavljeno mrežaste žice u dužini od 100 metara.

U nastavku radova zasađene su u dvije saksije po dvije mondovile i 4 kaliope. U dva kruga na zemlji su posađene: beloperone, 10 kaliopa i 10 gazanija. Ponovo je obavljeno grabuljanje i sakupljanje popadalog lišća i orezano nekoliko grana oleandera koje su bile smetnja za postavljanje table.