NOVA RASVJETA DUŽ RIVJERE

Radnici Sektora za održavanje javne rasvjete u saradnji sa građanima i Mjesnom zajednicom, angažovani su na izgradnji  nove  rasvjete  iznad magistrale u Đenoviću. Danas bi trebalo da počne postavljanje stubova  od hotela Plaža do  apartmanskog naselja Energoprojekta  na Savini.

-U Đenovićima je montirano  10 drvenih  stubova  sa klasičnim svjetiljkama , na ukupnoj  dužini  od  150 metara. Rasvjeta će biti puštena u pogon za nekoliko dana. Završena je  rekonstrukcija rasvjete kod Vatrogasnog doma u Meljinama.  Na pet rasvjetnih mjesta postavljene su led svjetiljke, pa je vatrogascima omogućeno  fotometrijsko osvjetljenje, kazao  je savjetnik vd direktora Komunalno-stambenog doo Branko Božović.

Na području Baošića, prema Muzeju kapetana Štumbergera u naselju Lug – Dubac , biće postavljeno desetak novih stubova. Do  glavne turističke sezone    prema  gotovim projektima, planirana je izgradnja više dionica javne  rasvjete na mjestima gdje nije postojala, kazao je  Božović.

-Riječ je o projektu  osvjetljenja   magistralnog puta prema Zmijici sa  26 metalnih stubova , sa led svjetiljkama, tako da će javnom rasvjetom biti pokrivena dionica od Kamenara  do Sutorine. Sa firmom M: tel   iznašli bi  rješenje oko  finansiranja  u dijelu  korišćenja ove trase za njihovu mrežu.

I kod butik hotela Casa del Mare u Kamenarima je planirano  da postave nove metalne magistralne stubove.  Na listi prioriteta   je osvjetljenje glavne saobraćajnice  kroz  Pode  sa 15 stubova javne rasvjete.

 

Izvor: Radio Herceg Novi