ŠTETA NA JAVNOJ RASVJETI NA ŠKVERU 1000 EURA

Juče u toku dana je oštećena javna rasvjeta na Škveru. Na to su ukazali naši slušaoci, koje je interesovalo i kada će kvar biti saniran.

Prilikom izvođenja radova oboren je stub rasvjete. Komunalna policija je izašla na teren, kao i ekipa Komunalno-stambenog preduzeća koja je zaštitila oboreni stub, da ne bi došlo do veće štete – rekao je direktor  Stambeno-komunalnog preduzeća Branko Božović.

-Znaju se svi podaci onoga ko je napravio štetu, tako da je napravljena specifikacija potrebnih radova i opreme, da bi se dovelo u pogonsko stanje. Radi se o jednom plastičnom dekorativnom stubu čija je nabavka vremenski veoma otežana. Vrijeme isporuke je od dva, do dva i po mjeseca. Napravićemo zamjenu, umjesto takvog stuba postavićemo metalni, kvalitetniji i jeftiniji koji možemo dosta brzo nabaviti. Svjetiljka je bila led kugla koja je oštećena. Nije potpuno polomljena, ali njene funkcije daljinskog upravljanja su uništene. I to će biti zamjenjeno – ističe Božović.

Koliko je vremena potrebno da se šteta sanira?

-Idemo u proceduru da naplatimo štetu od počinioca. Zna se ko je firma i pojedinac. Danas ćemo poslati račun i najvjerovatnije predložiti da kvar otklonimo mi. Procjenjena šteta je oko 1000 eura. Ako ne bi postavljali plastični dekorativni stub, problem bi bio nešto manji i brže otklonjen – objasnio je Branko Božović.

Izvor: Radio Herceg Novi