UREĐIVANJE STAROG ŽELEZNIČKOG TUNELA MELJINE-ZELENIKA

Uređivanje, od mnogih zaboravljenog, starog železničkog tunela Meljine-Zelenika se privodi kraju. Na osnovu ugovora sa našom opštinom, nasipanje i asfaltiranje tunela i njegovog pristupa obavila je firma „Asfalt-beton gradnja“. Nakon toga je Komunalno Stambeno doo uradilo javnu rasvjetu i uređivanje površina neposrdeno ispred tunela. Obavljeno je ravnanje terena, a ivičnjacima su omeđena tri skvera koja su zatim nasuta rizlom i oplemenjena zemljom. Sa strane Zelenike je zasađeno: 5 lipa, 1 eukaliptus, 1 šamerops, 6 maslina, 20 oleandera i 5 agava.
Javna rasvjeta je urađena u samom tunelu u dužini od 275m tako što su montirana 35 reflektora snage 50w. Sa strane Meljina su postavljena 3, a sa strane Zelenike 15 kandelabera, sa razmakom od po 15m.
Podsećamo da su radnici Sektora za održavanje lokalnih puteva, Komunalno Stambenog doo, još u oktobru prošle godine, očistili prilaze tunelu Meljine – Zelenika, sa obe strane. Čišćenje prilaza je rađeno u cilju izrade projekta za izgradnju pješačke staze kroz tunel. Ovu objavu možete pogledati ovdje.
Uređenjem ove pješačke staze, kojom je prolazio popularni voz ĆIRO, ona postaje atrakcija sama po sebi, a pješacima se omogućava bezbjedna komunikacija između Meljina i Zelenike. Ovim se zapravo, nakon završetka većih građevinskih radova u Meljinama, dobija kontinuirano šetalište od Igala do Zelenike.