KOMUNALNO – STAMBENO DOO: INTEZIVIRANO UREĐENJE JAVNIH POVRŠINA U SUSRET PRAZNIKU MIMOZE

Zaposleni u Komunalno – stambenom preduzeću obavljaju košenje i čišćenje na magistralnom pojasu i priobalnom dijelu rivijere. Uređuju javne površine, zelenilo i puteve u Bijeloj , Baošiću, Đenoviću. Koriste lijepo vrijeme da se predstojeće fešte u okviru Praznika mimoze što spremnije dočekaju.

– Uređeni su parkovi u Kumboru kod Mjesne zajednice u Đenovićima i Baošiću. Prema rješenju Komunalne policije radnici sektora zelenila uklonili su danas osušenu piniju kod ulaza Doma kulture u Bijeloj i jedno stablo kod apoteke Galenika , potvrdila nam je šefica Sektora za održavanje zelenila u Komunalno-stambenom preduzeću Vanja Spaić:

Radnici su uklonili piniju u Đenovićima, kod ugostiteljskog objekta „Bambi“. Jedna ramena grana je bila otpala, a druga napukla tako da je bilo neophodno ukloniti cijelo deblo.

– Jedna ekipa je angažovana na uređenju skvera oko palmi koje su posađene u Jošici. Uklonili su jednu palma kod “ Lanterne” u Baošiću i urađena je dendrohirurgija na palmi kod Doma kulture u ovom mjestu, navela je Spaić.

Radnici sektora zelenila su angažovani na prikupljanju biljnog materijala za biodrobilicu, koja je smještena na parkingu Komunalno-stambenog preduzeća u Igalu.

– Biodrobilica funkcioniše dobro , količine otpada su sve veće, u prosjeku dnevno sakupe za šest tura prevoza kamionom . Izdrobljeni materijal se trenutno deponuje na privremenom odlagalištu Tisove grede na Ublima, potvrdila je Spaić.

Očekuju da će uskoro organizovati odvoz izdrobljenog zelenog otpada u fabriku za kompostiranje u Kotoru. Pitanje odlaganja i kompostiranja zelenog otpada biće riješeno u narednom periodu, kada vegetacija i rezidba uzmu maha , što će proizvesti značajno veće količine ove vrste otpada.

FOTO:Komunalno stambeno preduzeće

Izvor :  Radio Herceg-Novi