NEVREME KAKVO SE NE PAMTI

Tokom vikenda je kompletnu našu opštinu zahvatilo veliko nevreme koje se prvenstveno ogledalo u snažnim udarima vetra koji su dostizali i brzinu od 150km/h. Po intenzitetu udara vetrova, zahvaćenosti široke teritorije, kao i po dužini trajanja ovo je jedno od najvećih nevremena na našim prostorima. Oštećeni su brojni poslovni i stambeni objekti, pao je veliki broj stabala, stubova javne rasvjete, vertikalne saobraćajne signalizacije, oštećeni su automobili, autobuska stajališata. . .

Sve ekipe Komunalno Stambenog doo, prvenstveno zaposleni u sektorima za održavanje zelenila, lokalnih puteva i javne rasvjete, ali i drugi, uključili su svu raspoloživu mehanizaciju i tokom celog vikenda, i danju i noću, i po jakom nevremenu, su intervenisali i otklanjali posledice nevremena. Prioritet je bio u otklanjanju posledica koje su se odnosile na zaprečavanje putnih pravaca i prolaza, uklanjanje stabala i ramenih grana koje su krenule da padaju i bile pretnja po ljude i materijalna dobra, kao i regulisanje elektrovodova javne rasvjete.

Intervencije su vršene uz usaglašavanje i zajedničko djelovanje sa Službom zaštite i spašavanja. Svo vreme je postojala koordinacija sa Službom komunalne policije i inspekcijskog nadzora.

Radovi na otklanjanju posledica nevremena su i dalje u toku.