PROHODNI PUTEVI U ZALEĐU, NAJAVLJEN TENDER ZA NABAVKU BIODROBILICE I UREĐENJE 430 METARA RASVJETE U SUTORINI

Prohodni su putevi u zaleđu Herceg Novog, traju akcije  ozelenjavanja javnih površina u mjesnim zajedicama, planira tender za nabavku biodrobilice i uređenje javne rasvjete u Sutorini, ovo su najvažnije informacije iz komunalne oblasti.

Snijeg koji je juče pao u višim područji nije se zadržao na kolovozu. Putevi  su prohodni. Radnici „Čistoće“  redovno su jutros odvezli otpad na glavnu gradsku deponiju na Ublima.

Februarski snijeg u zaleđu,  nevrijeme u subotu  praćeno grmljavnom, pljuskovima, povremeno gradom i pojavom pijavica na moru, nije prouzrokovalo veće posljedice na području Opštine Herceg-Novi.
-Prema rješenju Komunalne policije, radnici  Sektora  zelenila danas su uklonili stari bor kod boćarskih terena u Kumboru, koji je ugoržavao bezbijednost prolaznika.  Nastavljene su aktivnosti na fitosanitarnom tretmanu i zaštiti palmi. Na Belavisti su sve palme orezane, granje uklonjeno i na propisan način  deponovano. U Sekretarijatu za komunalne djelatnosti i ekologiju sutra će biti održan sastanak u cilju  hitnog pokretanja tenderskog postupka za nabavku biodrobilice, koja je neophodna za zbrinjavanje zelenog otpada, potvrdio nam je novoimenovani vd direkotora Komunalno – stambenog preduzeća doo Branko Crnogorčević.
U ovom preduzeću danas su  pokrenuli  akcijeuu hercegnovskim  mjesnim zajednicama kako bi očistili zapuštene i obrasle  zelene javne površine. Planirano je da đardine  zasade  ukrasnim zelenilom, sezonskim cvijećem i raznim mediteranskim kulturama.
Izgradnjom   oko 430 metara duge trase javne rasvjete  uskoro će biti osvjetljen centar Sutorine.  U organizaciji Mjesne zajednice  montirano je 13 drvenih stubova visine 8 metara. Radnici Sektora za održavanje javne rasvjete Komunalno – stambenog doo,    angažovani su  povezavanju  instalacija  i   montaži 13 lampi  od 150 vati. Investicija je realizovana sredstvima mještana Sutorine, uz pomoć Opštine Herceg – Novi.

 

Izvor Radio H. Novi